arrow_drop_up arrow_drop_down
Insulit Bi+9 kopen

Insulit Bi+9

De toekomst van akoestisch materiaal.

Bekijk de voordelen

Erkende dealer

Perfecte services

Top kwaliteit 

Insulit Bi+9 geluidsisolatie

De beste dunne oplossing voor chape 30 dB

De akoestische onderlaag met de hoogste prestaties tegen contactgeluiden

De insulit Bi+9 is een akoestische onderlaag bestemd om de overdracht van contact- en luchtgeluiden tussen verdiepingen te beperken. Dit membraan met zeer hoge prestaties wordt onder een zwevende chape geplaatst van minimum 6 cm dikte.

Geplaatst op een naakte betondal zonder uitvullaag behaalt het een uitzondelijke Delta Lw van 30 dB! Het is de meest technische dunne onderlaag met de hoogste prestaties van de markt.

Verdere specificaties en speerpunten van
Insulit Bi+9 

specifacties Insulit Bi+9

Product specificaties

Insulit Bi+9 is vervaardigd uit een zeer sterke gealuminiseerde reflecterende film met een dubbele verende structuur uit vilt + schuim voor een gewaarborgde doeltreffendheid. Het vilt zorgt ervoor dat lage frequenties van 100 tot 500 Hz worden verzacht en het schuim doet dit voor middelmatige en hoge frequenties van 500 Hz tot 5000 Hz. Dit dunne geheel van ±11 mm bekomt akoestische resultaten die hoger zijn dan sommige veel dikkere producten uit panelen of in bulk. Dit product wordt geleverd op rol met een zelfklevende overlapping. Het wordt uitgerold met de viltzijde langs onder en het laat zich gemakkelijk optrekken tegen de muren. De laterale overlapping in schuim van ongeveer 10 cm en zijn geïntegreerde tape bieden een proper verzorgd werk en garanderen een ideale plaatsing.


 • Lengte: 30.000 mm
 • Breedte: 1.500 mm
 • Dikte: 10 mm
akoestiek verbeteren verdiepingen

Insulit Bi+9 is

 • Zeer hoge prestaties
 • Zeer bestendig tegen scheuren
 • Biedt tevens een warmtecomfort
 • Geïntegreerde zelfklevende overlapping
 • Zeer geringe dynamische stijfheid
 • Rollen van 1,50 m breed
 • Overtreft alle normen
 • Snelle en veilige plaatsing
 • Dubbele structuur / dubbele veer
 • Efficiënt voor alle frequenties
akoestische onderlaag plaatsen

Zwevende plaatsing

De akoestische onderlaag insulit Bi+ 9 plaatst zich onder een zwevende chape van minimum 6 cm dikte. Ze laat toe om de chape te ontkoppelen van de rest van de structuur van het gebouw en voorkomt zo de transmissie van de contactgeluiden.

Montage en onderhoud

Voorbereiding  

Een nivelleringsdeklaag uitvoeren teneinde de buizen en andere leidingen te bedekken. Als de uitvoering van een nivelleringsdeklaag niet mogelijk is, ontrol de insulit Bi+ 9 dan rechtstreeks op de technische leidingen. De betonvloer moet vlak en zorgvuldig afgeborsteld worden. Bij het kruisen van leidingen, uitvlakken met cement of zand zodanig dat er geen lege ruimte overblijft onder het insulit- membraan.

Plaatsing van de onderlaag

De insulit Bi+9 ontrollen met de viltzijde naar de bodem. Een overlapping van ±10 cm naleven, schuim op schuim, met de uitstekende overlappingstrook voorzien voor dit doel (1). De beschermstrip van de dubbelzijdige tape die aanwezig is in de overlappingstrook verwijderen (2). insulit Bi+9 afsnijden langs de muur. De verticale leidingen zorgvuldig isoleren van de chape die zij doorkruisen met behulp van moffen die ter plaatse worden gemaakt uit insulit Bi+9 of uit de Insulco Lfoam randstrook. De verbinding tussen de onderlaag en de muur verzekeren door de Insulco Lfoam randstrook (4).

 Realisatie van de chape

Onmiddellijk na plaatsing van de Lfoam, de insulit Bi+ 9 bedekken met een verstevigde chape van minimum 6 cm dikte. In het geval van een vloeibare chape, een volledige afdichting van de onderlaag voorzien. Het overtollige van de Lfoam losmaken van de muur binnen de 24u na plaatsing. Eens de vloerbedekking is geplaatst, het overschot aan Lfoam afsnijden. De plint iets hoger dan de uiteindelijke vloerbekleding plaatsen om zo elke zijdelingse akoestische overdracht te vermijden. Vervolgens, een soepele voeg onder de plint verwezenlijken. De chape zal gemaakt worden volgens de officiële aanbevelingen (voor België, volgens TV 189 en 193).

Vraag uw persoonlijke offerte aan en stel uw Insulit 10mm samen

Wij reageren binnen 24 uur, met uw persoonlijke offerte