arrow_drop_up arrow_drop_down
Insulit Bi+20 kopen

Insulit Bi+20

De toekomst van akoestisch materiaal.

Bekijk de voordelen

Erkende dealer

Perfecte services

Top kwaliteit 

Insulit Bi+20 kopen

2 in 1: akoestisch en thermisch! 29 dB

Insulit Bi+ 20 is een thermische en akoestische onderlaag onder chape bestemd voor het beperken van de overdracht van schok- en contactgeluiden tussen verdiepingen en verbetert de thermische weerstand van de vloer. Deze onderlaag wordt onder een zwevende chape met een dikte van ± 8 cm geplaatst. De insulit Bi+ 20 beschikt over testrapporten die werden verkregen in 2012 als gevolg van proeven die werden uitgevoerd door het WTCB volgens de strengste criteria van de nieuwe akoestische norm (NBN S01-400-1) die van kracht is. De thermische weerstand van de onderlaag werd ook door het WTCB getest.

Verdere specificaties en speerpunten van
Insulit Bi+20 

Specificaties Insulit Bi+20

Product specificaties

Insulit Bi+20 is vervaardigd uit een laag fysisch vertakt polyolefineschuim met gesloten cellen van ± 15 mm dikte, samengevoegd op een akoestisch vilt met een lage dynamische stijfheid van ± 8 mm dikte. Door een vilt met een schuim te combineren kan een veel breder frequentievlak worden bestreden. Het vilt corrigeert de lage frequenties en het schuim corrigeert de midden- en hoge frequenties.

  • Lengte: 20.000 mm
  • Breedte: 1.000 mm
  • Dikte: 23 mm
thermische isolatie

Insulit Bi+20 is

  • 2 in 1 : akoestische en thermische isolatie
  • Licht, soepel, eenvoudig en snel te plaatsen
  • Thermische kleefband om de voegen af te dichten, is inbegrepen
  • Fysisch vertakt polyolefineschuim met gesloten cellen
  • Lage dynamische stijfheid
  • WTCB & Eco-scan – verslagen 2015 = garantie van resultaten
  • Aanwezig in de EPB producten databank
Isolatie tegen contactgeluiden

Isolatie tegen contactgeluiden

De insulit Bi+20 onderlaag isoleert doeltreffend de zwevende chape van de betondal. Het vermijdt de overdracht van contactgeluiden tussen verdiepingen en maakt het mogelijk om een akoestisch comfortniveau te bereiken dat hoger ligt dan de huidige norm die van kracht is (NBN S 01-400-1). Behaalde akoestische vermindering door toevoeging van de insulit Bi+20 onderlaag: ∆Lw = 29 dB

Montage en onderhoud

Voorbereiding

 Rol de insulit Bi+ 20 onmiddellijk uit op de technieken. De betondal moet vlak zijn en zorgvuldig geborsteld worden. Bij het kruisen van leidingen, uitvlakken met cement of zand zodanig dat er geen lege ruimte zal overblijven onder het insulit membraan.

Plaatsing van de onderlaag

De insulit Bi+ 20 moet uitgerold worden met het vilt naar de vloer gericht. Plaats de stroken parallel, rand tegen rand en zonder overlapping. Maak de verbindingen vast met de meegeleverde StickelTape zodat de stroken bij elkaar worden gehouden en om thermische bruggen te voorkomen. De insulit Bi+ 20 tegen de muur afsnijden. Isoleer zorgvuldig de verticale leidingen van de chape waar ze doorheen gaan met behulp van ter plekke gemaakte moffen uit de insulco Lfoam randstrook. Verzeker de verbinding tussen de onderlaag en de muur met behulp van de insulco Lfoam randstrook. Alvorens de chape te gieten moet men een perfecte dichting van de onderlaag verzekeren, indien nodig, met behulp van een PE folie.

Uitvoering van de chape

Onmiddellijk na het plaatsen van de Lfoam een versterkte chape van ± 8 cm dikte gieten op de insulit Bi+ 20. Maak het overtollige Lfoam, binnen de 24 uur na plaatsing, los van de muur. Eenmaal de finale vloerbedekking is geplaatst, het overschot van de Lfoam randstrook afsnijden. De plint wordt lichtjes hoger dan de finale vloerbedekking geplaatst om iedere laterale akoestische overdracht te vermijden. Vervolgens zal er onder de plint een soepele voeg worden uitgevoerd. De chape moet uitgevoerd worden volgens de officiële aanbevelingen (voor België volg de TV’s 189 en 193).

Vraag uw persoonlijke offerte aan en stel uw Insulit 23mm samen

Wij reageren binnen 24 uur, met uw persoonlijke offerte