arrow_drop_up arrow_drop_down
Insulit 8.5mm kopen

Insulit Bi+8

De toekomst van akoestisch materiaal.

Bekijk de voordelen

Erkende dealer

Perfecte services

Top kwaliteit 

geluidisolatie tussen verdiepingen

Schuim + Vilt = Comfort en veiligheid 28 dB

Het nieuwe verhoogde akoestische comfort

De insulit Bi+8 is een akoestische onderlaag bestemd om de overdracht van contact- en luchtgeluiden tussen verdiepingen te beperken, en de akoestiek te verbeteren.  Voortbouwend op het success van de insulit Bi+7 hebben wij voor zijn opvolger insulit Bi+8 het plaatsen nog eenvoudiger gewenst, een nog hogere bestendigheid willen bereiken, en nog hogere akoestische prestaties willen aanbieden.

Deze nieuwigheid maakt deel uit van het premium gamma van insulco. Recent uitgevoerde testen volgens de norm EN ISO 717-2 bevestigen de hoge prestaties. Geplaatst op een naakte betondal, onder een zwevende chape van 6 cm dikte, bereikt zij een Delta Lw van 28 dB! De aanwezigheid van een thermische uitvullaag maakt het mogelijk nóg betere prestaties te bieden.

This is a Quote!
I really like this style! I would recommend this!
Some person - Company BV
This is a Quote!
I really like this style! I would recommend this!
Some person - Company BV
This is a Quote!
I really like this style! I would recommend this!
Some person - Company BV

Verdere specificaties en speerpunten van
Insulit 8.5mm

voorkom geluiden in verdiepingen

Product specificaties

Insulit Bi+ 8 bestaat uit een laag fysisch vertakt polyolefineschuim met gesloten cellen (dikte ≥ 3,5 mm) samengehecht aan een akoestisch vilt met een lage dynamische stijfheid (dikte ≥ 5 mm). De reden om een vilt met een schuimlaag te hebben samengesteld, is om in een veel breder frequentievlak te kunnen strijden. Het vilt laat toe om de lage frequenties te corrigeren en de schuimlaag corrigeert de middelhoge en hoge frequenties.

Lengte: 30.000 mm

Breedte: 1.500 mm

Dikte: 8.5 mm

beperk contact geluiden

Insulit 8.5mm is

  • Beperking van contact- en luchtgeluiden
  • Op rol, snelle en eenvoudige plaatsing
  • Zeer hoge doeltreffendheid
  • Fysisch vertakt polyolefine: gegarandeerde duurzaamheid
  • Gesloten microcellen
  • Geringe dikte, licht en soepel
  • Lage dynamische stijfheid = verhoogde akoestische prestaties
  • Lage kruip
  • Recent WTCB verslag = garantie van de resultaten
akoestische onderlaag

Zwevende plaatsing

De akoestische onderlaag insulit Bi+ 8 plaatst zich onder een zwevende chape van minimum 6 cm dikte. Ze laat toe om de chape te ontkoppelen van de rest van de structuur van het gebouw en voorkomt zo de transmissie van de contactgeluiden.

montage akoestische onderlaag

Montage en onderhoud

Voorbereiding

Een nivelleringsdeklaag uitvoeren teneinde de buizen en andere leidingen te bedekken. Als de uitvoering van een nivelleringsdeklaag niet mogelijk is, ontrol de insulit Bi+8 dan rechtstreeks op de technische leidingen. De betonvloer moet vlak en zorgvuldig afgeborsteld worden. Bij het kruisen van leidingen, uitvlakken met cement of zand zodanig dat er geen lege ruimte overblijft onder het insulit- membraan.

Plaatsing van de onderlaag

De insulit Bi+8 ontrollen met de viltzijde naar de bodem. Een overlapping van ±10 cm (1) naleven, schuim op schuim, met de uitstekende overlappingstrook voorzien voor dit doel. Behoudt de overlappingen met behulp van de bijgeleverde kleefband (het volstaat elke meter 30 cm tape haaks aan te brengen op de overlappingen) (2). insulit Bi+8 afsnijden langs de muur. De verticale leidingen zorgvuldig isoleren van de chape die zij doorkruisen met behulp van moffen die ter plaatse worden gemaakt uit insulit Bi+8 of uit de insulco Lfoam randstrook. De verbinding tussen de onderlaag en de muur verzekeren door de insulco Lfoam randstrook (3).

Realisatie van de chape

Onmiddellijk na plaatsing van de Lfoam, de insulit Bi+8 bedekken met een verstevigde chape van minimum 6 cm dikte (4). In het geval van een vloeibare chape, een volledige afdichting van de onderlaag voorzien. Het overtollige van de Lfoam losmaken van de muur binnen de 24u na plaatsing. Eens de vloerbedekking is geplaatst, het overschot aan Lfoam afsnijden. De plint iets hoger dan de uiteindelijke vloerbekleding plaatsen om zo elke zijdelingse akoestische overdracht te vermijden. Vervolgens, een soepele voeg onder de plint verwezenlijken. De chape zal gemaakt worde

Vraag uw persoonlijke offerte aan en stel uw Insulit 8.5mm samen

Wij reageren binnen 24 uur, met uw persoonlijke offerte